Minecraft constantly crahsing, Java 8 OPENJDK

after I installed Minecraft, I installed Java, and then I launched my game on 1.10.2 and I even tryed 1.10

My crash log:

---- Minecraft Crash Report ---- // Don't do that.  Time: 7/28/16 7:10 PM Description: Initializing game  java.lang.ExceptionInInitializerError     at bcx.ar(SourceFile:624)     at bcx.an(SourceFile:432)     at bcx.a(SourceFile:381)     at net.minecraft.client.main.Main.main(SourceFile:124) Caused by: java.lang.ArrayIndexOutOfBoundsException: 0     at org.lwjgl.opengl.LinuxDisplay.getAvailableDisplayModes(LinuxDisplay.java:951)     at org.lwjgl.opengl.LinuxDisplay.init(LinuxDisplay.java:738)     at org.lwjgl.opengl.Display.<clinit>(Display.java:138)     ... 4 more   A detailed walkthrough of the error, its code path and all known details is as follows: ---------------------------------------------------------------------------------------  -- Head -- Thread: Client thread Stacktrace:     at bcx.ar(SourceFile:624)     at bcx.an(SourceFile:432)  -- Initialization -- Details: Stacktrace:     at bcx.a(SourceFile:381)     at net.minecraft.client.main.Main.main(SourceFile:124)  -- System Details -- Details:     Minecraft Version: 1.10     Operating System: Linux (amd64) version 4.4.0-31-generic     Java Version: 1.8.0_91, Oracle Corporation     Java VM Version: OpenJDK 64-Bit Server VM (mixed mode), Oracle Corporation     Memory: 52439632 bytes (50 MB) / 152907776 bytes (145 MB) up to 1060372480 bytes (1011 MB)     JVM Flags: 5 total; -Xmx1G -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:+CMSIncrementalMode -XX:-UseAdaptiveSizePolicy -Xmn128M     IntCache: cache: 0, tcache: 0, allocated: 0, tallocated: 0     Launched Version: 1.10     LWJGL: 2.9.4     OpenGL: ~~ERROR~~ RuntimeException: No OpenGL context found in the current thread.     GL Caps:      Using VBOs: Yes     Is Modded: Probably not. Jar signature remains and client brand is untouched.     Type: Client (map_client.txt)     Resource Packs:      Current Language: ~~ERROR~~ NullPointerException: null     Profiler Position: N/A (disabled)     CPU: <unknown> 

Replay

I've seen this issue before! :D

You aren't running a good graphics driver or window manager. The same thing happens when you use xiwi on a Chromebook, which is a Chromebook window, not capable of handling GL requests.

Looking across Ubuntu forms, I found this:

Steps:

From a terminal

1) sudo apt-get update

  • This will update your apt database to the most recent available packages.

2) sudo apt-get install build-essential

  • This installs the necessary development tools for building source code.

3) sudo apt-get install freeglut3-dev

  • This is the GL/GLUT package.

(https://ubuntuforums.org/showthread.php?t=345177)

I suggest you try this, and see what happens.

If you can, install the official drivers for your GPU. (The top answer for How to update OpenGL Driver on Ubuntu 14.04 LTS might work for you.)

Category: java Time: 2016-07-28 Views: 0

Related post

iOS development

Android development

Python development

JAVA development

Development language

PHP development

Ruby development

search

Front-end development

Database

development tools

Open Platform

Javascript development

.NET development

cloud computing

server

Copyright (C) avrocks.com, All Rights Reserved.

processed in 0.189 (s). 12 q(s)