on server start, process hwrng in "D" state causing load_average = 1

In a newly installed server (Debian 8), the average load never goes under 1 beside the fact there is almost nothing runnning, %CPU usage is always at 0%.

After some search I found the process hwrng (parent process = kthreadd) may be the cause, but I don't know how to prevent that.

Here the first lines of the top :

top - 11:26:02 up 16:51,  1 user,  load average: 1.00, 1.02, 1.05 Tasks:  86 total,   1 running,  85 sleeping,   0 stopped,   0 zombie %Cpu(s):  2.7 us,  1.3 sy,  0.0 ni, 96.0 id,  0.0 wa,  0.0 hi,  0.0 si,  0.0 st KiB Mem:   1007204 total,   898320 used,   108884 free,    92112 buffers KiB Swap:   524284 total,     2324 used,   521960 free.   296008 cached Mem 

And the ps aux|grep D output:

USER       PID %CPU %MEM    VSZ   RSS TTY      STAT START   TIME COMMAND root       537  0.0  0.0      0     0 ?        D    Jul29   0:00 [hwrng] 

ps axo stat,euid,ruid,tty,tpgid,sess,pgrp,ppid,pid,pcpu,comm|grep 'hwrng\|kthreadd'

STAT  EUID  RUID TT       TPGID  SESS  PGRP  PPID   PID %CPU COMMAND D        0     0 ?           -1     0     0     2   537  0.0 hwrng S        0     0 ?           -1     0     0     0     2  0.0 kthreadd 

On an other server installed at the same time (and same distrib), this process is not present and the load average is most of time 0.

Replay

Category: debian Time: 2016-07-30 Views: 1

Related post

iOS development

Android development

Python development

JAVA development

Development language

PHP development

Ruby development

search

Front-end development

Database

development tools

Open Platform

Javascript development

.NET development

cloud computing

server

Copyright (C) avrocks.com, All Rights Reserved.

processed in 0.268 (s). 12 q(s)