Sound Problems with LXDE (trusty) running through Crouton on ASUS flip (ARMv7 chip)

UPDATED x2 (further reduced errors somehow)

Ok, so I have installed LXDE via crouton and have functioning sound for media playback through VLC. I was hoping to be able to run Audacity (which I believe has basic ARM support) however any attempt to open the programme now gives this :

(trusty)[email protected]:~$ audacity

(process:29835): GLib-GObject-WARNING **: Attempt to add property GnomeProgram::sm-connect after class was initialised

(process:29835): GLib-GObject-WARNING **: Attempt to add property GnomeProgram::show-crash-dialog after class was initialised

(process:29835): GLib-GObject-WARNING **: Attempt to add property GnomeProgram::display after class was initialised

(process:29835): GLib-GObject-WARNING **: Attempt to add property GnomeProgram::default-icon after class was initialised ALSA lib pcm.c:2239:(snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM cards.pcm.front ALSA lib pcm.c:2239:(snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM cards.pcm.rear ALSA lib pcm.c:2239:(snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM cards.pcm.center_lfe ALSA lib pcm.c:2239:(snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM cards.pcm.side ALSA lib pcm.c:2239:(snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM cards.pcm.surround40 ALSA lib pcm.c:2239:(snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM cards.pcm.surround41 ALSA lib pcm.c:2239:(snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM cards.pcm.surround50 ALSA lib pcm.c:2239:(snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM cards.pcm.surround51 ALSA lib pcm.c:2239:(snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM cards.pcm.surround71 ALSA lib pcm.c:2239:(snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM cards.pcm.iec958 ALSA lib pcm.c:2239:(snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM cards.pcm.iec958 ALSA lib pcm.c:2239:(snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM cards.pcm.iec958 ALSA lib pcm.c:2239:(snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM cards.pcm.hdmi ALSA lib pcm.c:2239:(snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM cards.pcm.hdmi ALSA lib pcm.c:2239:(snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM cards.pcm.modem ALSA lib pcm.c:2239:(snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM cards.pcm.modem ALSA lib pcm.c:2239:(snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM cards.pcm.phoneline ALSA lib pcm.c:2239:(snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM cards.pcm.phoneline ALSA lib pcm_dmix.c:1022:(snd_pcm_dmix_open) unable to open slave FATAL: cannot locate cpu MHz in /proc/cpuinfo

Any attempt to load another programme that may utilise the microphone - I have tried GUVCVIEW and QARECORD - gives I think identical output

Any suggestions gratefully received

Thanks

Replay

Category: 14.04 Time: 2016-07-28 Views: 0

Related post

  • Audio problems with Windows 7 running through Bootcamp 2009-12-14

    I've been using (and enjoy using) Windows 7 through bootcamp on my mac for some time now. The only problem I've been having is with the audio, I seem to get a low hissing noise which is more prevalent when wearing headphones. Whilst it's not stopping

  • Determine problem with CRON not running 2010-12-07

    How can I determine any problems with the /etc/crontab not running cron commands? I have scripts that send emails, I can run them manually via command line and they work great, but never get processed by cron.... What can I do to debug why cron isn't

  • Problem with crontab, script runs when executed from command 2011-02-02

    this is my cron entry: */5 * * * * /home/user/scripts/backupDB.sh && echo "Backup Successful: $(date)" >> /home/user/tmp/mybackup.log This is the script that is called: #!/bin/sh PATH=/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/b

  • Sound problem with onboard sound and USB sound 2012-10-15

    Last week I've updated my hardware and after installing Ubuntu 12.04 I has some problems with the sound, there was: 1) I replaced the old mainboard with a Asus P8H77-M Pro board with onboard sound and found out that I didn't have any sound controls:

  • problems with RT3290 card running using RT2800 driver on Ubuntu 13.04 2013-10-17

    I have the RT3290 Ralink wireless card run using the original RT2800 driver that came with the 13.04 system, on an ASUS F75V laptop. Every time I reboot, Rf-kill shows the wireless as hard-blocked. It cannot be unblocked using neither Rf-kill nor the

  • Sound problem with ubuntu 14.04 on Lenovo's Thinkpad Edge E540 2015-07-17

    I recently installed Ubuntu 14.04 on Thinkpad Edge E540 laptop. I have problem with sound. When I play music, the sound is too noisy (before I install Ubuntu, I had Windows 7 on my laptop and sound didn't have any problem). I went through Sound Troub

  • Sound problems with USB sound cards: Maya22USB and AureonXfire8.0HD 2015-07-21

    I'm trying to use a USB sound card for digitalizing an analog audio signal coming from the earphone port of a walkie-talkie-like device. I'm using ALSA drivers for this purpose and checking the audio signal with audacity. I've tried with two differen

  • Sound problem with Chrome 2013-07-09

    Ubuntu 13.04 Installed, worked but few days ago sound disappeared on youtube, so now there is no sound in Google Chrome, but it works in VLC and Rythmbox. --------------Solutions------------- There's likely a problem with the Flash plugin. Try Firefo

  • Sound problem with headphones(Ubuntu 14.04 LTS; Lenovo G710) 2015-10-08

    Intro: I have Windows 8.1 on my laptop(Lenovo g170) have no problems with sound. Installed Ubuntu 14.04 LTS. Have bought new headphones. There was some problems in both systems(Windows and Linux). Installed IDT drivers from "Lenovo" official web

  • Angular Material problems with $ocLazyLoad on run function 2016-02-02

    The problem which I have is a little strange. Many of Angular Material functionality does not work if combined with ui.router. Inputs don't get rendered, tabs only once can be clicked and then they freeze, sidenav does not animate etc. Now I use ocLa

  • Sudden problems with iptables not running 2012-04-13

    I've got a sudden issue with iptables not running on my CentOS 5.8/DirectAdmin XenVPS. All I have done today is install PHP APC and run an update (although I admittedly didn't pay much attention today - I usually do). Iptables has been running fairly

  • Problem with arcpy.MakeFeatureLayer_managament running in script 2015-10-27

    I am exporting pdf maps using data driven pages based on radial buffers around multiple location, one map per buffer. In some cases, there are overlapping buffers that need to be turned off based on a definition query as each map exports. As a work a

  • Just Installed 11.10 on a PC that had problems with 9 - First Run, Screens going black 2012-04-27

    Last time I had ubuntu on this PC the screen would go black every few seconds and stay black for a bit, that was running 9, now I've upgraded to 11.10 hoping that would fix the issue, but the issue still seems to remain, only it's not as bad as it wa

  • Resolution problems with MSI R5770 Hawk through DisplayPort 2011-06-19

    I just picked up a MSI R5770 Hawk card from the parts picking megathread. I run dual 2560x1600 monitors (LG W3000H, for what it's worth) but for some reason I can only get the native resolution for the monitors through the DVI interface. My previous

  • Sony Vaio SVF1521C5E sound problem with Ubuntu 12.04 2013-07-04

    I have a problem on my Sony Vaio Fit 15 E (SVF1521C5E) running Ubuntu 12.04.02 x64. In particular I can't hear any sound from my speakers. I have no problem to listen with the headphones. My hardware is the following: $ lspci -nn|egrep 'ultimedia|udi

  • Problems with libGl, fbConfigs, swrast through each update? 2014-10-25

    I have problems when compile SFML-project(don't see any graphic): libGL error: No matching fbConfigs or visuals found libGL error: failed to load driver: swrast This error can be solved by simple reinstalling nvidia-drivers through this tutorial: htt

  • Sound problem with playing media in Ubuntu 16.04 2016-07-04

    My system is Ubuntu 16.04. Before, everything worked well, but now when I want to play a media - sound, video, etc. - using VLC, there isn't any sound. The system notifications have sound. I reinstalled VLC, but the problem still exists. I don't know

  • Sound problems with intel DG41WV (alc888, intel hdaudio) 2016-07-21

    I recently built a basic pc for home use (core2duo E8500, Intel DG41WV (with realtek alc888 audio), 2G DDR3 1066 ram, 250G WD HDD), and installed ubuntu 14.04.02 on it. Everything went smoothly, but the audio died 2 days later. After a lot of futile

  • Sound problem with Toshiba Satellite L35-SP1011 2010-11-01

    I've installed Ubuntu 10.04 on a Satellite L35-SP1011 and there's no sound. Actually I have many video problems cause I had to disable effect because when it had effect activated, laptop got frozen many times. I saw this problem but in older Ubuntu v

iOS development

Android development

Python development

JAVA development

Development language

PHP development

Ruby development

search

Front-end development

Database

development tools

Open Platform

Javascript development

.NET development

cloud computing

server

Copyright (C) avrocks.com, All Rights Reserved.

processed in 2.446 (s). 13 q(s)