Unable to connect to wifi on HP Pavillian x360 with Intel Wireless 3165

Hey I have a new Asus Zenbook with Intel 7265 wifi card and constantly in couple of minutes internet connection is getting very slow/not working at all. I have newest driver from Intel site lwifi. Does someone know what is not right? Here is message from dmesg:

               iwlwifi 0000:02:00.0: Unsupported splx structure [   24.649401] iwlwifi 0000:02:00.0: Direct firmware load for iwlwifi-7265D-21.ucode failed with error -2 [   24.649592] iwlwifi 0000:02:00.0: Direct firmware load for iwlwifi-7265D-20.ucode failed with error -2 [   24.649609] iwlwifi 0000:02:00.0: Direct firmware load for iwlwifi-7265D-19.ucode failed with error -2 [   24.649619] iwlwifi 0000:02:00.0: Direct firmware load for iwlwifi-7265D-18.ucode failed with error -2 [   24.649788] iwlwifi 0000:02:00.0: Direct firmware load for iwlwifi-7265D-17.ucode failed with error -2 [   24.650872] mei_me 0000:00:16.0: enabling device (0000 -> 0002) [   24.655903] iwlwifi 0000:02:00.0: loaded firmware version 16.242414.0 op_mode iwlmvm [   24.659008] EFI Variables Facility v0.08 2004-May-17 [   24.659696] uvcvideo: Found UVC 1.00 device USB2.0 HD UVC WebCam (0bda:57cb) [   24.662859] uvcvideo 1-5:1.0: Entity type for entity Extension 4 was not initialized! [   24.662864] uvcvideo 1-5:1.0: Entity type for entity Processing 2 was not initialized! [   24.662867] uvcvideo 1-5:1.0: Entity type for entity Camera 1 was not initialized! [   24.662988] input: USB2.0 HD UVC WebCam as /devices/pci0000:00/0000:00:14.0/usb1/1-5/1-5:1.0/input/input8 [   24.663058] usbcore: registered new interface driver uvcvideo [   24.663060] USB Video Class driver (1.1.1) [   24.668056] pstore: Registered efi as persistent store backend [   24.687262] iwlwifi 0000:02:00.0: Detected Intel(R) Dual Band Wireless AC 7265, REV=0x210 [   24.687605] iwlwifi 0000:02:00.0: L1 Enabled - LTR Enabled [   24.688054] iwlwifi 0000:02:00.0: L1 Enabled - LTR Enabled [   24.778942] ieee80211 phy0: Selected rate control algorithm 'iwl-mvm-rs' [   24.819868] asus_wmi: ASUS WMI generic driver loaded [   24.828909] asus_wmi: Initialization: 0x1 [   24.828946] asus_wmi: BIOS WMI version: 7.9 [   24.829000] asus_wmi: SFUN value: 0xa2077 [   24.836695] input: Asus WMI hotkeys as /devices/platform/asus-nb-wmi/input/input9 [   24.843129] asus_wmi: Number of fans: 1 [   24.869013] snd_hda_intel 0000:00:1f.3: bound 0000:00:02.0 (ops i915_audio_component_bind_ops [i915]) [   24.873609] intel_rapl: Found RAPL domain package [   24.873612] intel_rapl: Found RAPL domain core [   24.873614] intel_rapl: Found RAPL domain uncore [   24.873616] intel_rapl: Found RAPL domain dram [   24.912095] snd_hda_codec_conexant hdaudioC0D0: CX20751/2: BIOS auto-probing. [   24.912481] snd_hda_codec_conexant hdaudioC0D0: autoconfig for CX20751/2: line_outs=1 (0x17/0x0/0x0/0x0/0x0) type:speaker [   24.912484] snd_hda_codec_conexant hdaudioC0D0:    speaker_outs=0 (0x0/0x0/0x0/0x0/0x0) [   24.912486] snd_hda_codec_conexant hdaudioC0D0:    hp_outs=1 (0x16/0x0/0x0/0x0/0x0) [   24.912487] snd_hda_codec_conexant hdaudioC0D0:    mono: mono_out=0x0 [   24.912488] snd_hda_codec_conexant hdaudioC0D0:    inputs: [   24.912490] snd_hda_codec_conexant hdaudioC0D0:      Internal Mic=0x1a [   24.912492] snd_hda_codec_conexant hdaudioC0D0:      Mic=0x19 [   24.913482] snd_hda_codec_conexant hdaudioC0D0: Enable sync_write for stable communication [   24.929007] input: HDA Intel PCH Mic as /devices/pci0000:00/0000:00:1f.3/sound/card0/input10 [   24.929075] input: HDA Intel PCH Headphone as /devices/pci0000:00/0000:00:1f.3/sound/card0/input11 [   24.929146] input: HDA Intel PCH HDMI/DP,pcm=3 as /devices/pci0000:00/0000:00:1f.3/sound/card0/input12 [   24.929201] input: HDA Intel PCH HDMI/DP,pcm=7 as /devices/pci0000:00/0000:00:1f.3/sound/card0/input13 [   24.929256] input: HDA Intel PCH HDMI/DP,pcm=8 as /devices/pci0000:00/0000:00:1f.3/sound/card0/input14 [   24.971387] Bluetooth: hci0: Intel Bluetooth firmware patch completed and activated [   24.982016] i2c-ELAN0100:00 supply vcc not found, using dummy regulator [   24.987196] EXT4-fs (sda2): mounting ext2 file system using the ext4 subsystem [   24.990785] iwlwifi 0000:02:00.0 wlp2s0: renamed from wlan0 [   25.019284] EXT4-fs (sda2): mounted filesystem without journal. Opts: (null) [   25.094822] input: Elan Touchpad as /devices/pci0000:00/0000:00:15.1/i2c_designware.1/i2c-5/i2c-ELAN0100:00/input/input15 [   25.397480] Adding 8281596k swap on /dev/mapper/cryptswap1.  Priority:-1 extents:1 across:8281596k SSFS [   25.408978] audit: type=1400 audit(1469813913.829:2): apparmor="STATUS" operation="profile_load" name="/usr/bin/ubuntu-core-launcher" pid=2630 comm="apparmor_parser" [   25.417142] audit: type=1400 audit(1469813913.837:3): apparmor="STATUS" operation="profile_load" name="/sbin/dhclient" pid=2627 comm="apparmor_parser" [   25.417150] audit: type=1400 audit(1469813913.837:4): apparmor="STATUS" operation="profile_load" name="/usr/lib/NetworkManager/nm-dhcp-client.action" pid=2627 comm="apparmor_parser" [   25.417154] audit: type=1400 audit(1469813913.837:5): apparmor="STATUS" operation="profile_load" name="/usr/lib/NetworkManager/nm-dhcp-helper" pid=2627 comm="apparmor_parser" [   25.417158] audit: type=1400 audit(1469813913.837:6): apparmor="STATUS" operation="profile_load" name="/usr/lib/connman/scripts/dhclient-script" pid=2627 comm="apparmor_parser" [   25.418612] audit: type=1400 audit(1469813913.841:7): apparmor="STATUS" operation="profile_load" name="/usr/lib/lightdm/lightdm-guest-session" pid=2626 comm="apparmor_parser" [   25.418618] audit: type=1400 audit(1469813913.841:8): apparmor="STATUS" operation="profile_load" name="chromium" pid=2626 comm="apparmor_parser" [   25.420653] audit: type=1400 audit(1469813913.841:9): apparmor="STATUS" operation="profile_load" name="/usr/sbin/cups-browsed" pid=2632 comm="apparmor_parser" [   25.423659] audit: type=1400 audit(1469813913.845:10): apparmor="STATUS" operation="profile_load" name="webbrowser-app" pid=2631 comm="apparmor_parser" [   25.423664] audit: type=1400 audit(1469813913.845:11): apparmor="STATUS" operation="profile_load" name="oxide_helper" pid=2631 comm="apparmor_parser" [   25.948089] Bluetooth: BNEP (Ethernet Emulation) ver 1.3 [   25.948092] Bluetooth: BNEP filters: protocol multicast [   25.948095] Bluetooth: BNEP socket layer initialized [   26.557450] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): wlp2s0: link is not ready [   26.557812] iwlwifi 0000:02:00.0: L1 Enabled - LTR Enabled [   26.558419] iwlwifi 0000:02:00.0: L1 Enabled - LTR Enabled [   26.619691] iwlwifi 0000:02:00.0: L1 Enabled - LTR Enabled [   26.620140] iwlwifi 0000:02:00.0: L1 Enabled - LTR Enabled [   26.641313] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): wlp2s0: link is not ready [   26.798552] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): wlp2s0: link is not ready [   27.540528] fuse init (API version 7.24) [   29.064300] Bluetooth: RFCOMM TTY layer initialized [   29.064306] Bluetooth: RFCOMM socket layer initialized [   29.064310] Bluetooth: RFCOMM ver 1.11 [   32.761088] wlp2s0: authenticate with 84:a4:23:61:56:30 [   32.773665] wlp2s0: send auth to 84:a4:23:61:56:30 (try 1/3) [   32.776574] wlp2s0: authenticated [   32.778051] wlp2s0: associate with 84:a4:23:61:56:30 (try 1/3) [   32.781676] wlp2s0: RX AssocResp from 84:a4:23:61:56:30 (capab=0x411 status=0 aid=4) [   32.782709] wlp2s0: associated [   32.782740] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): wlp2s0: link becomes ready [  159.837155] wlp2s0: disconnect from AP 84:a4:23:61:56:30 for new auth to 84:a4:23:61:56:31 [  159.849137] wlp2s0: authenticate with 84:a4:23:61:56:31 [  159.855168] wlp2s0: send auth to 84:a4:23:61:56:31 (try 1/3) [  159.958360] wlp2s0: send auth to 84:a4:23:61:56:31 (try 2/3) [  159.985777] wlp2s0: authenticated [  159.990344] wlp2s0: associate with 84:a4:23:61:56:31 (try 1/3) [  159.996099] wlp2s0: RX AssocResp from 84:a4:23:61:56:31 (capab=0x11 status=0 aid=1) [  159.998072] wlp2s0: associated [  160.023837] wlp2s0: Limiting TX power to 30 (30 - 0) dBm as advertised by 84:a4:23:61:56:31 [  585.793573] wlp2s0: disconnect from AP 84:a4:23:61:56:31 for new auth to 84:a4:23:61:56:30 [  585.798922] wlp2s0: authenticate with 84:a4:23:61:56:30 [  585.811317] wlp2s0: send auth to 84:a4:23:61:56:30 (try 1/3) [  585.814233] wlp2s0: authenticated [  585.815870] wlp2s0: associate with 84:a4:23:61:56:30 (try 1/3) [  585.819722] wlp2s0: RX AssocResp from 84:a4:23:61:56:30 (capab=0x411 status=0 aid=4) [  585.821266] wlp2s0: associated [  705.777594] wlp2s0: disconnect from AP 84:a4:23:61:56:30 for new auth to 84:a4:23:61:56:31 [  705.780721] wlp2s0: authenticate with 84:a4:23:61:56:31 [  705.782945] wlp2s0: send auth to 84:a4:23:61:56:31 (try 1/3) [  705.886621] wlp2s0: send auth to 84:a4:23:61:56:31 (try 2/3) [  705.914854] wlp2s0: authenticated [  705.918596] wlp2s0: associate with 84:a4:23:61:56:31 (try 1/3) [  705.926879] wlp2s0: RX AssocResp from 84:a4:23:61:56:31 (capab=0x11 status=0 aid=1) [  705.929268] wlp2s0: associated [  705.963554] wlp2s0: Limiting TX power to 30 (30 - 0) dBm as advertised by 84:a4:23:61:56:31 [  949.136944] wlp2s0: disconnect from AP 84:a4:23:61:56:31 for new auth to 84:a4:23:61:56:30 [  949.141177] wlp2s0: authenticate with 84:a4:23:61:56:30 [  949.146439] wlp2s0: send auth to 84:a4:23:61:56:30 (try 1/3) [  949.149310] wlp2s0: authenticated 

Replay

I own and use successfully two Intel wireless devices. I have honed a few techniques in several years and thousands of forum posts.

First, check the settings in the router. WPA2-AES is preferred; not any WPA and WPA2 mixed mode and certainly not TKIP. Second, if your router is capable of N speeds, you may have better connectivity with a channel width of 20 MHz in the 2.4 GHz band instead of automatic 20/40 MHz, although it is likely to affect N speeds. I also have better luck with a fixed channel, either 1, 6 or 11, rather than automatic channel selection. Also, be certain the router is not set to use N speeds only; auto B, G and N is preferred. After making these changes, reboot the router.

Next, I recommend that your regulatory domain be set explicitly. Check yours:

sudo iw reg get

If you get 00, that is a one-size-maybe-fits-all setting. Find yours here: http://en.wikipedia.org/wiki/ISO_3166-1_alpha-2 Then set it temporarily:

sudo iw reg set IS

Of course, substitute your country code if not Iceland. Set it permanently:

gksudo gedit /etc/default/crda

Use nano or kate or leafpad if you don't have the text editor gedit.

Change the last line to read:

REGDOMAIN=IS

Proofread carefully, save and close the text editor.

Next, I'd set IPv6 to Ignore in Network Manager: Unable to connect to wifi on HP Pavillian x360 with Intel Wireless 3165

This example is for ethernet, but you want wireless.

Finally, I suggest that you update the firmware.

cd /lib/firmware
sudo wget https://github.com/OpenELEC/iwlwifi-firmware/raw/master/firmware/iwlwifi-7265D-21.ucode

Reboot and tell us how it's working.

Category: networking Time: 2016-07-29 Views: 1

Related post

iOS development

Android development

Python development

JAVA development

Development language

PHP development

Ruby development

search

Front-end development

Database

development tools

Open Platform

Javascript development

.NET development

cloud computing

server

Copyright (C) avrocks.com, All Rights Reserved.

processed in 0.208 (s). 12 q(s)